sâmbătă, 11 aprilie 2009

Rectificarea bugetara si sporurile aprobate de Guvern

Executivul a aprobat cele două ordonanţe de urgenţă de pe ordinea de zi privind rectificarea bugetară şi sistemul sporurilor bugetare, ce urmează să fie trimise Fondului Monetar Internaţional şi Comisiei Europene, a anunţat sâmbătă premierul Emil Boc, după şedinţa de Guvern.
''Am adoptat ordonanţa de urgenţă care, practic, pune în aplicare acordul de împrumut cu CE şi FMI. Acordul de împrumut are un caracter preventiv. Obiectivul nostru este să evităm efectele negative ale crizei economice. Obiectivul nostru este să sprijinim relansarea economică, să asigurăm reluarea creditării economiei, să menţinem locurile de muncă existe şi, evident, acolo unde este posibil, să creăm noi locuri de muncă pentru oameni'', a precizat Boc.
În context, premierul a evidenţiat că trebuie curmată politica ''iresponsabilă'' în domeniul bugetar pe care vechiul Executiv a practicat-o, în special, în 2008, în condiţiile unei creşteri economice de 8 la sută.
''Imaginaţi-vă că suma de peste 4 miliarde de euro cheltuită în ultimul trimestru al anului 2008, dacă o aveam, nu am fi avut practic nevoie de banii de la CE de cele 5 miliarde de euro. (...) De aceea acest Guvern este obligat să fie raţional, responsabil, echilibrat şi să ia acele măsuri, chiar dacă mai puţin populare, poate mai aspre, dar corecte cu viitorul României şi al românilor'', a afirmat el.

Niciun comentariu:

Trafic