luni, 6 aprilie 2009

Listele pentru Parlamentul European sunt aproape gata


Partidele politice trebuie sa-si depuna pana pe 8 aprilie 2009 listele cuprinzand candidatii pentru alegerile europarlamentare de pe 7 iunie.
Galatiul are in prezent doi europarlamentari – Adriana Silvia Ticau (PSD) si Constantin Dumitriu (PD-L), care, cel putin in cazul reprezentantului PSD se va regasi printre eurodeputatii ce ne vor reprezenta in urmatorii 5 ani. Adriana Ticau se afla pe locul 4 pe lista social-democratilor, dupa ce initial ocupase pozitia a treia, „pierzand” dupa negocieri intense in fata lui Ioan Mircea Pascu, simpatizat teribil de Ion Iliescu.
Actualul eurodeputat PD-L, Constantin Dumitriu, se afla pe locul 11, desi spera sa prinda locul a optulea. Democrat-liberalii isi doresc sa obtina cel putin 13 mandate de deputati europeni, dar se afla intr-o mare dificultate din cauza candidaturii Elenei Basescu. Aceasta va rupe, mai mult ca sigur, foarte multe voturi din tabara PD-L si va reduce astfel numarul de mandate ale democrat-liberalilor in Parlamentul European. In acest moment PD-L are 16 europarlamentari, dar iata ca dupa lansarea candidaturii Elenei Basescu, spera sa obtina 13, fapt ce face ca mandatul lui Constantin Dumitriu sa fie si el amenintat.
Liberalii galateni au iesit din schema alegerilor pentru PE, ca de fiecare data, viceprimarul de profesie Mircea Razvan Cristea, razgandindu-se in privinta candidaturii, chiar daca a incercat ulterior sa arunce o pojghita de „suspendare” asupra acestui subiect.
Se asteapta lista PRM si cea a PNG, acesta din urma confruntat cu problema retinerii lui Gigi Becali.

Niciun comentariu:

Trafic