luni, 6 aprilie 2009

Comunicat de presa al Sindicatului Crescatorilor de Taurine din Romania

DOMNULE ILIE SARBU, CHIAR CREZI CA SUNTEM IDIOTI?

Suntem uimiti de atitudinea ministrului Ilie Sarbu care isi face rau lui, face rau partidului din care face parte, dar mai ales ne face rau noua fermierilor si romanilor in general. Dupa multe greseli care au destabilizat piata agricola si agricultura, vine cu o actiune tipica anilor 80, de hei rup, care nu face alteva decat sa accentueze starea grava in care ne aflam. Sa incerci sa scoti toata functionarimea ministerului agriculturii (peste 6000 de persoane) in comune si sate la o intalnire tovaraseasca cu agricultorii, sambata si duminica, ca sa-i prostesti cu promisiuni fara acoperire, sa-i sfatuiesti sa actioneze in directii despre care nici tu (sfatuitor) nu stii daca sunt corecte, nu reprezinta altceva decat o incercare de refacere de imagine. Cine plateste actiunea? Domnule Ilie Sarbu, nu aveti cum sa mai reparati greselile grave pe care le-ati facut si deciziile proaste pe care le-ati luat, care au dus la destabilizarea fermierilor, agentiilor din subordinea ministerului, a agriculturii in general. O evaluare corecta a situatiei ar trebui sa va duca cu gandul la o demisie de onoare si la eliberarea locului. Apoi cerem preluarea Ministerului Agriculturii de catre o echipa capabila sa deblocheze urgent accesarea fondurilor europene, sa reprezinte eficient agricultorii romani la U.E., sa protejeze productia agricola romaneasca, sa asigure siguranta alimentara a Romaniei, etc.
SCTR incepe din 13.04.2009 un pichet de protest in fata Ministerului Agriculturii. In cadrul pichetului va functiona „Cortul Sperantei” unde ii asteptam pe toti fermierii romani sa depuna propuneri, reclamatii, petitii si sa scrie in CARTEA NEAGRA A AGRICULTURII ROMANEI. Pichetul va functiona pana in 18.04.2009 intre orele 8:00-18:00 si va fi reluat din 22.04.2009. Asteptam deasemenea sa treaca pe la „Cortul Sperantei” toti consumatorii nemultumiti de preturile si calitatea produselor agricole pe care le cumpara. Dorim sa preluam toate nemultumirile si propunerile fermierilor si consumatorilor, sa sintetizam problemele si sa prezentam Parlamentului, Guvernului, noii echipe de la Ministerul Agriculturii si mass-media un program de masuri de urgenta, de redresare a agriculturii, bazat pe situatia reala si pe nevoile concrete ale fermierului si consumatorului roman si nu pe interesele meschine ale unor grupuri.
ROMANI, va asteptam cu toata dragostea in fata Ministerului Agriculturii incepand din 13.04.2009 pentru a ne solidariza in refacerea agriculturii.

Costel Caras, presedinte SCTR, care va intra primul in greva foamei incepand cu 13.04.2009 pe termen nelimitat si care cheama la solidaritate tot poporul.

Niciun comentariu:

Trafic