luni, 6 aprilie 2009

Mircea Toader: Am convenit, ca având în vedere rezultatele obţinute la alegerile locale de Alianţa PSD+PC, majoritate să fie constituită singuri de ei

Înţelegere PSD-PD-L pentru scoaterea PNL din guvernarea locală

Galaţi - Alianţa PSD+PC şi PD-L au convenit în cadrul consiliului local de coordonare al coaliţiei de guvernare, ca funcţiile de conducere ocupate de liberali în administraţia locală să fie atribuite Alianţei PSD+PC care deţine majoritatea în consiliul judeţului şi consiliul local municipal Galaţi, a anunţat, duminică, preşedintele filialei gălăţene a PD-L, deputatul Mircea Toader.
Parlamentarul a spus că în discuţie au fost luate o funcţie de vicepreşedinte CJ şi una de viceprimar, deţinute de PNL, pe care le-a revendicat PD-L, dar pentru care Alianţa PSD+PC a cerut la schimb „anumite funcţii din deconcentrate cu care noi nu am fost de acord”.
În consecinţă, consiliul coaliţiei locale de guvernare a hotărât ca funcţiile ocupate de liberali să revină tot Alianţei PSD+PC,urmând ca PD-L să susţină prin consens toate hotărârile elaborate de CJ şi CLM.
„Am convenit, ca având în vedere rezultatele obţinute la alegerile locale de Alianţa PSD+PC, majoritate să fie constituită singuri de ei, cu toate funcţiile de conducere, iar punctual, toate hotărârile care vor fi luate la nivel local sau judeţean, să fie discutate în consiliul de coordonare al coaliţiei la nivel local şi aprobate prin consens. Noi nu vom avea nicio funcţie la nivel local. Nu ni le mai dorim şi nu ne mai interesează cele două funcţii. Noi îi susţinem, dar să rămână ei singuri în majoritate, fără PNL”, a declarat Toader.
Deputatul a mai spus că în urma şedinţei consiliului de coordonare al coaliţiei la nivel local, desfăşurată în urmă cu trei zile, „Alianţa PSD-PC s-a angajat să renunţe la PNL imediat”, chiar dacă nu a fost încheiat un document scris între cele două părţi.
„Dacă nu o fac înseamnă că nu avem niciun fel de înţelegere la Galaţi. Există un proces verbal al şedinţei, nu este un document scris, mergem pe înţelegere şi pentru că dacă ai un document scris şi nu-l respecţi, înseamnă acelaşi lucru”, a spus Toader.
De alfel, preşedintele filialei locale a PD-L a menţionat că „eu voi prezenta luni în coaliţia mare situaţia de la Galaţi, care nu este chiar ca la Bistriţa”.
În urma alegerilor locale din iunie 2008, PSD a obţinut 11 mandate de consilieri judeţeni, PNL-8, PD-L-8 şi PC-7. În consecinţă, Alianţa PSD+PC a obţinut 18 mandate asigurându-şi majoritatea simplă, dar a încheiat şi un protocol de colaborare cu PNL pentru a-şi asigura majoritatea de două treimi. În urma protocolului, PSD având preşedinţia CJ prin Eugen Chebac, câştigător prin vot uninominal, funcţiile de vicepreşedinţi au fost ocupate de PC prin Eugen Durbacă şi Marcela Sighinaş, ulterior, Tania Bogdan din Partea PNL.
Similar s-au întâmplat lucrurile şi în CLM, unde PSD are opt mandate de consilier local, PD-L-şapte mandate,m iar PC şi PNL au fiecare câte şase mandate.
Fucţiile de conducere sunt ocupate de Dumitru Nicolae(PSD)-primar, Nicuşor Cimacenco(PSD) şi Mircea Răzvan Cristea(PNL)-viceprimari.
În urma înţelegerii din cadrul consiliului de coordonare al coaliţiei la nivel local dintre Alianţa PSD+PC şi PD-L, cele două funcţii ale liberalilor ar urma să fie preluate de PSD la CJ şi PC la viceprimar.

Niciun comentariu:

Trafic