miercuri, 15 aprilie 2009

Proteste la ArcelorMittal





Aproximativ 2.000 de siderurgisti galateni, de la toate sindicatele reprezentative de pe platforma ArcelorMittal, s-au strins in fata combinatului pentru a protesta fata de masura administratiei de inchidere a Uzinei Cocso-Chimice (UCC). Mitingul organizat de FSS Metarom are, in opinia liderilor de sindicat, menirea sa traga un semnal de alarma si sa duca continuarea activitatii UCC si a Laminorului de 6 toli de la Roman. „Spunem un NU hotarit inchiderii UCC si dorim ca Mittal personal sa rezilieze decizia de inchidere a acestei uzine. Nu vom inceta protestele pina cand nu vom avea o garantie clara de la Guvern ca nu se mai inchide nimic la Galati, pentru ca exista scenariul sumbru ca ArcelorMittal Galati sa se inchida in acest an”, adaugat Mircea Scintei.
Sindicalistii au precizat ca la aceasta ora nu exista negocieri cu administratia ArcelorMittal din cauza ca aceasta nu a dat nicio sansa muncitorilor de la UCC. Protestatarii au adus in fata Combinatului un cosciug pe care au scris „Siderurgia romaneasca” si o cruce pe care au trecut „Combinatul Siderurgic – nascut: 1963, decedat: 20??”

Pozitia administratiei

Prin vocea PR managerului combinatului, Dorian Dumitrescu, reprezentantii colosului siderurgic sustin ca la Galati se va continua productia de produse metalurgice, dar la cerintele pietei. „ArcelorMittal crede cu toata taria in viitorul pe termen lung al industriei otelului din Romania si este decisa sa ramana, in continuare, cea mai importanta companie din acest sector economic. Nu este absolut nimic adevarat referitor la zvonurile care au fost vehiculate, in anumite publicatii, legate de unele asa zise planuri ale noastre. Vom continua sa producem si sa ne dezvoltam, din punct de vedere tehnologic, la Galati. Cu toate acestea, productia va fi redusa de cerintele pietei, aflata intr-o perioada de criza”, a precizat PR managerul ArcelorMittal Galati, Dorian Dumitrescu.

Niciun comentariu:

Trafic