vineri, 1 mai 2009

Doi liberali de toata lauda

Ultima sedinta a Senatului a avut si momente vesele. Cu liberalii Paul Ichim si acelasi Mircea Diaconu. Faine personaje.
Penultimul punct al ordinii de zi afost rezervat unui proiect denumit "Proiect de lege privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 152/2008 pentru modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea si functionarea Ministerului Internelor si Reformei Administrative si pentru infiintarea Fundatiei „Colegiul National de Afaceri Interne". (articol unic) – adoptat tacit de Camera Deputatilor.
Cum se vede, o Ordonanta data in 2007, pentru prezentarea careia lberalii amintiti abia asteptau sa ia cuvantul in plen, la punctul dezbateri.
Primul a fost medicul Paul Ichim, care s-a intrebat de ce este nevoie de o astfel de lege pentru infiintarea unei fundatii cand exista o lege a fundatiilor. Mircea Diaconu nu s-a putut abtine si a luat cuvantul explicand ca se face o discriminare prin adoptarea acestui act pentru ca cei care vor sa infiinteze o fundatie si sa o declare de utilitate publica trebuie sa parcurga toti pasii inscrisi in actele normative care reglementeaza infiintarea acestor structuri, iar in cazul Fundatiei „Colegiul National de Afaceri Interne" se sar acesti pasi.
Criticand acest fapt, cei doi senatori au uitat sa vada cine semneaza ordonanta din 2007- Calin Popescu Tariceau, Cristian David si Varujan Vosganian (ultimii doi prezenti in sala Senatului).
Citand din unul dintre cei doi senatori care au luat pozitie fata de respectivul act normativ - Exista politicieni care fac si "politica naiva"!

Niciun comentariu:

Trafic