joi, 15 octombrie 2009

Chestiuni de procedura

Avem o nominalizare - Ce facem cu ea?

Lucian Croitoru este nominalizarea presedintelui Basescu pentru functia de premier al Romaniei.

Dar daca Opozitia coagulata in jurul lui Kalus Johannis nu il vrea pe Croitoru.... Procedura spune ca in termen de 10 zile, prim-ministrul desemnat cere parlamentului stabilirea datei pentru acordarea increderii.

Regulamentul sedintelor comune ale Camerei Deputatilor si Senatului spune:

Art. 72. - Birourile permanente, în condiţiile art.3 din prezentul regulament, stabilesc data şedinţei comune, la cel mult 15 zile de la primirea programului şi listei Guvernului, luând totodată măsuri pentru convocarea deputaţilor şi senatorilor. Fiecare candidat pentru funcţia de ministru, înscris în lista Guvernului, va fi audiat, în şedinţă comună, de către comisiile permanente ale celor două camere al căror obiect de activitate corespunde sferei de competenţă a viitorului ministru. În urma audierii, comisiile vor întocmi un aviz comun consultativ, motivat, pe care îl vor prezenta candidatului pentru funcţia de prim-ministru.

Ce se va intampla daca in Birourile permanente nu se intruneste cvorumul necesar stabiliii datei la care noul Guvern trebuie sa se prezinte in Parlament?

Niciun comentariu:

Trafic