miercuri, 7 aprilie 2010

„Educaţia - de la supravieţuire la colaps”


Astăzi Senatul dezbate moţiunea simplă pe educaţie introdusă de PNL si semnată de 41 de parlamentari. PSD a anunţat deja că susţine moţiunea, iar 18 parlamentari social-democraţi au şi semnat-o.
Agerpres susţine că odată cu înaintarea moţiunii pe Educaţie, liderul senatorilor liberali, Puiu Haşotti, i-a mulţumit fostului ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu (PSD) pentru "corectele observaţii şi rectificări" pe care le-a făcut textului iniţial. Partidul Conservator a anunţat, la rândul său, că va susţine această moţiune şi "va contribui, dacă va fi invitat, cu propriile propuneri şi măsuri", deoarece nu este de acord cu proiectul legii Educaţiei, iniţiat de Guvern.
Democrat-liberalii au informat că nu se opun dezbaterii moţiunii simple pe tema Educaţiei, arătând că vor prezenta, cu acest prilej, propriile argumente în favoarea proiectului iniţiat de Cabinetul Boc.
Premierul Emil Boc şi ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, au fost invitaţi miercuri la grupul senatorial al PD-L, pentru a discuta pe marginea moţiunii simple.
Cei 41 de senatori PNL şi PSD semnatari ai moţiunii susţin că situaţia din sistemul educaţional din România s-a agravat ca urmare a "lipsei de viziune strategică, a lipsei de transparenţă şi de capacitate managerială ale Guvernului Boc".

Niciun comentariu:

Trafic